» » Kollagen Kosttillskott För Hud

Kollagen Kosttillskott För Hud

Kollagen kosttillskott marknadsförs ofta som anti aging produkter som bidrar till att förbättra huden. Ett protein som finns i bindväv i hela kroppen, kollagen är en viktig del av din hud. Som du ålder, hudens inre lager förlorar kollagen och följden blir mindre smidig och fast och mer sårbara för skador.

Men trots påståenden att kollagen kosttillskott kan återställa kollagen och vända åldrandet, finns det en brist på bevis att kollagen kosttillskott kan gynna din hud.

Klicka här för att köpa kollagen Supplement

Hälsofördelar av kollagen kosttillskott:

Kollagen Kosttillskott För HudHittills har har mycket få studier testat hälsoeffekterna av kollagen kosttillskott. Här är några slutsatser från den tillgängliga forskningen:

1. Benhälsa

I en 2010 studie publicerad i tidskriften Maturitas, fann forskarna att kollagen kosttillskott lyckats förbättra benhälsa hos postmenopausala kvinnor. För studien tilldelades 71 kvinnor med osteopeni ta antingen hydrolyserat kollagen kosttillskott eller placebo varje dag i 24 veckor.

Resultaten visade att kollagen kosttillskott inte lade fram några effekter på benmetabolism.

2. Kroppssammansättning

Med hydrolyserat kollagen kosttillskott kan hjälpa till att bevara muskelmassa massa äldre kvinnor, enligt en 2009 studie i Journal of American Dietetic Association. I studien ingick nio friska äldre kvinnor, varav alla gavs hydrolyserat kollagen kosttillskott i 15 dagar.

Vanliga användningsområden för kollagen kosttillskott

Vissa förespråkare hävdar att kollagen kosttillskott erbjuder en rad förmåner, inklusive:

  • förbättring av hud, hår och naglar
  • bättre ögonhälsa
  • skydd mot hjärtsjukdomar
  • förbättrade prestationsförmågan
  • starkare ben
Klicka här för att köpa kollagen Supplement

Ytterligare former av kollagen:

1. Hydrolyserat kollagen

Hydrolyserat kollagen är ett ämne som framställs genom att bryta ner kollagen som härrör från djur ben och/eller bindväv. Kollagen bryts ned genom en process som kallas hydrolys, som innebär nedbrytning av föreningar genom reaktion med vattenmolekyler. Många produkter som marknadsförs som kollagen kosttillskott eller kollagenbaserade skönhetsprodukter innehåller hydrolyserat kollagen.

2. Kollagen injektioner

Kallas en "filler", innebär en typ av kosmetiska förfarande att injicera vissa ämnen för att minska tecken på åldrande i huden (som fina linjer). Poly-L-mjölksyra syra fyllmedel, till exempel hjälpa till att bekämpa effekterna av åldrande genom att stimulera produktionen av kollagen i huden. Även fyllmedel anses generellt säkra, leder de ibland till biverkningar såsom missfärgning av huden och allergiska reaktioner. Vad mer, anti-aging effekterna av dessa förfaranden är tillfälliga och kräva upprepade behandlingar för att bibehålla resultatet.

3. Kollagen krämer

För närvarande finns det en brist på vetenskapliga bevis för anti-aging effekter av krämer, lotioner eller andra skönhetsprodukter som innehåller kollagen. Preliminär forskning antyder dock att tillämpa DHEA på huden kan bidra till att främja produktionen av kollagen och bidra till att minska tecken på åldrande. Eftersom denna slutsats har ännu att testas i stora kliniska prövningar, är det viktigt att konsultera en hudläkare innan du använder DHEA-baserade hudvårdsprodukter.

Klicka här för att köpa kollagen Supplement

Med hjälp av kollagen kosttillskott

Om du överväger användning av kollagen kosttillskott för anti-aging syften eller i behandling av en kronisk sjukdom, tala med din läkare innan du börjar din tillägg regim.

Kollagen Kosttillskott För Hud