» » Collageen Supplementen Voor De Huid

Collageen Supplementen Voor De Huid

Collageen supplementen worden vaak verkocht als anti-veroudert producten die helpen bij het verbeteren van de huid. Een proteïne gevonden in bindweefsel in uw hele lichaam, collageen is een belangrijk onderdeel van uw huid. Als u de leeftijd, de binnenste laag van uw huid verliest collageen en als gevolg daarvan wordt minder soepel en stevig en meer kwetsbaar voor schade.

Ondanks beweert dat collageen supplementen kunnen herstellen van collageen en het verouderingsproces omkeren, is er echter een gebrek aan bewijs dat collageen supplementen uw huid kunnen profiteren.

Klik hier om te kopen van collageen aanvulling

Voordelen voor de gezondheid van collageen supplementen:

Collageen Supplementen Voor De HuidTot op heden hebben zeer weinig studies getest de gezondheidseffecten van collageen supplementen. Hier zijn enkele bevindingen van het onderzoek beschikbaar:

1. Bot gezondheid

In een 2010 studie gepubliceerd in het tijdschrift Maturitas, vonden de onderzoekers dat collageen supplementen is mislukt om bot gezondheid bij postmenopauzale vrouwen te verbeteren. Voor de studie, werden 71 vrouwen met osteopenie toegewezen aan nemen ofwel gehydrolyseerd collageen supplementen of een placebo elke dag voor 24 weken.

Resultaten bleek dat de collageen supplementen eventuele effecten op metabolisme bot niet produceren.

2. De lichaamssamenstelling

Nemen gehydrolyseerd collageen supplementen kunnen bijdragen aan het behoud van de vetvrije massa bij oudere vrouwen, volgens een studie van de 2009 in het Publicatieblad van de American Dietetic Association. De studie betrokken negen gezonde oudere vrouwen, die allen werden gegeven gehydrolyseerd collageen supplementen voor 15 dagen.

Veelvoorkomende toepassingen voor collageen supplementen

Sommige voorstanders beweren dat collageen supplementen een waaier van voordelen bieden, met inbegrip van:

  • verbetering van de huid, haar en nagels
  • betere oog gezondheid
  • bescherming tegen hart-en vaatziekten
  • verbeterde atletische prestaties
  • sterkere botten
Klik hier om te kopen van collageen aanvulling

Extra vormen van collageen:

1. Gehydrolyseerd collageen

Gehydrolyseerd collageen is een stof die door het afbreken van collageen afgeleid van dierlijke beenderen en/of bindweefsel. Het collageen wordt afgebroken door middel van een proces genaamd hydrolyse, waarbij de ontleding van verbindingen door reactie met watermoleculen. Veel producten op de markt gebracht zoals collageen aanvult of collageen gebaseerde schoonheidsproducten gehydrolyseerd collageen bevatten.

2. Collageen injecties

Hierna aangeduid als een "filler", houdt een soort cosmetische procedure injecteren van bepaalde stoffen teneinde de tekenen van veroudering in de huid (zoals fijne lijntjes). Poly-L-lactic zuur vulstoffen, bijvoorbeeld, helpen bij de bestrijding van de effecten van veroudering door stimulerende collageenproductie in de huid. Hoewel vulstoffen zijn over het algemeen beschouwd als veilig, leiden ze soms tot bijwerkingen zoals verkleuring van de huid en allergische reacties. Wat meer is, de anti-veroudert effecten van deze procedures zijn tijdelijk en vereisen herhaalde behandelingen om resultaten.

3. Collageen crèmes

Er is momenteel een gebrek aan wetenschappelijk bewijs voor de anti-veroudert effecten van crèmes, lotions of andere schoonheidsproducten collageen. Voorlopig onderzoek suggereert echter dat DHEA toe te passen op de huid helpen kan bevorderen van de productie van collageen en bijdragen tot het verminderen van de tekenen van veroudering. Aangezien deze bevinding nog heeft in grote klinische proeven worden getest, is het belangrijk te raadplegen een dermatoloog voorafgaand aan het gebruiken van DHEA gebaseerde huidverzorging producten.

Klik hier om te kopen van collageen aanvulling

Gebruik collageen supplementen

Als u het gebruik van collageen supplementen voor anti-veroudert doeleinden of op de behandeling van een chronische aandoening overweegt, praat met uw arts voordat u begint uw aanvulling regime.

Collageen Supplementen Voor De Huid