» » колаген добавки за кожа

колаген добавки за кожа

Колаген добавки често се продават като против стареене продукти, които помагат за подобряване на кожата. Протеин намерени в съединителната тъкани в тялото си, колаген е основен компонент на вашата кожа. Напредване на възрастта, вътрешния слой на кожата губи колаген и в резултат става по-малко еластична и твърда и по-уязвими за повреди.

Въпреки това въпреки претенциите колаген добавки може да възстанови на колаген и да се обърне процеса на стареене, има липса на доказателства, че колаген добавки може да се възползва кожата си.

Щракнете тук, за да купуват колаген добавка

Ползи за здравето на колаген добавки:

колаген добавки за кожаДо този момент, много малко проучвания са изследвани последиците за здравето от колаген добавки. Ето някои констатации от наличните изследвания:

1. Костно здраве

В 2010 проучване, Публикувано в списание Maturitas Изследователите открили, че колаген добавки не успя да подобри здравето на костите при жени в постменопауза. За проучването 71 жени с остеопения са определени да вземат хидролизиран колаген добавки или плацебо всеки ден в продължение на 24 седмици.

Резултатите показаха, че на колаген добавки не произвеждат никакви ефекти върху костния метаболизъм.

2. Тялото състав

Като хидролизиран колаген добавки може да помогне за запазване на телесната маса при възрастните жени, според 2009 проучване в списанието на американската диетична асоциация. В проучването участват девет здрави възрастни жени, всички от които са били дадени хидролизиран колаген добавки за 15 дни.

Общата употреби за колаген добавки

Някои привърженици твърдят, че колаген добавки предлагат редица ползи, включително:

  • подобряване на кожата, косата и ноктите
  • по-добро здравето на очите
  • защита срещу сърдечно-съдови заболявания
  • високи спортни постижения
  • здрави кости
Щракнете тук, за да купуват колаген добавка

Допълнителни форми на колаген:

1. Хидролизиран колаген

Хидролизиран колаген е вещество, произведено от разграждане, получени от животински кости и/или съединителната тъкан колаген. Колаген се разбива чрез процес, наречен хидролиза, което включва разлагането на съединения чрез реакция с водните молекули. Много продукти на пазара като колаген добавки или колаген базирани красота продукти съдържат хидролизиран колаген.

2. Колаген инжекции

Посочени като "пълнеж", един вид на козметична процедура включва инжектиране на определени вещества с цел намаляване на признаците на стареене на кожата (като например фини линии). Поли-L-млечна киселина пълнители, например, помага в борбата с последиците от застаряването на населението чрез стимулиране производството на колаген в кожата. Въпреки че пълнители обикновено се смятат за безопасни, те понякога водят до странични ефекти като ацетабулум и алергични реакции. Нещо повече, против стареене ефекти от тези процедури са временни и изискват повтори лечение да се запази резултати.

3. Колаген кремове

В момента е липсата на научни доказателства за анти-стареене ефекти на кремове, лосиони и други козметични продукти, съдържащи колаген. Въпреки това предварителни изследвания показват, че прилагането на DHEA върху кожата може да помогне за насърчаване на производството на колаген и помогне за намаляване на признаците на стареене. Тъй като тази констатация все още предстои да бъдат тествани в големи клинични изпитания, е важно да се консултирате с дерматолог преди използването на DHEA-базирани продукти за грижа за кожата.

Щракнете тук, за да купуват колаген добавка

Използване на колаген добавки

Ако сте обмисля използването на колаген добавки против стареене цел или лечение на хронично състояние, говорете с вашия лекар преди да започнете вашата добавка режим.

колаген добавки за кожа