» » колаген добавка странични ефекти

колаген добавка странични ефекти

Колаген добавки се прилагат за тези хора, чието тяло е в състояние да синтезират този протеин. Въпреки, че е ефективно, има и няколко колаген добавка странични ефекти, които трябва да знаете за.

Щракнете тук, за да купуват колаген добавка

колаген добавка странични ефектиЧовешкото тяло се състои от протеини и други хранителни вещества, които са жизненоважни за редица функции. Мускулите са съставени от протеин, който помага свързват нишките заедно. Един такъв протеин, колаген действа като градивен елемент за организма. Има високи нива на този конкретен влакнести протеини, които могат да бъдат намерени в костите, хрущялите, мускулите, кожата и сухожилията. Колагенът играе основна роля в поддържането на здравина и твърдост на тъканите в тялото.

То също помага пазят кожата опъната и еластична. Въпреки това с течение на времето, размерът на колаген започва да се разрушават, които могат да бъдат идентифицирани чрез наблюдаване на признаците на стареене. Хората с ниски нива на колаген в тялото може да изпита влошаване здравината на костите и увисването на кожата. Следователно да се избегне този проблем много хора са избрали за колаген добавки, която използва синтетичен колаген, който наподобява оригиналния един.

Допълнението се въвежда в тялото през устата, под формата на кремове, а също и чрез подкожни игли. Тя тогава функционира като естествен колаген и намалява проблеми, причинени от този дефицит на протеин. Въпреки това предозиране или малтретиране може да доведе до колаген добавка странични ефекти, които може да доведе до нежелани усложнения при липса на правилна диагноза и лечение.

Щракнете тук, за да купуват колаген добавка

Препоръчваната доза от колаген добавки

Колаген добавки се препоръчва за тези лица, които страдат от кожни проблеми и тези, които имат деформации като твърде тънки устни, увиснала бузите и бръчки. Синтетични колаген произлиза от редица източници като пилешко, крава и морски животни.

Подходящата дозировка на тези добавки се определя на базата на фактори като възраст и здравословно състояние на лицето, което получава лечение. Лекарят може също така да проверите, ако човек страда от заболяване по време на администрацията. Колаген добавки се продават под формата на капсули, хапчета, кремове и също така може да се приема под формата на инжекции.

колаген добавка странични ефекти

Можете да вземете 2 капсули на колаген с вода на гладно след хранене. В случай, че сте имали тежка храна, след това да липси от три до четири часа преди вземането на капсулата. Това е така, защото Колагенът трябва да не разбивка и се смила, което може да направи неефективна. В случай на инжекции лекарят може да инжектира един флакон (приблизително 100 ml), два пъти в седмицата. Кремове могат да се прилагат, както е препоръчано в желаната област на тялото.

Щракнете тук, за да купуват колаген добавка

Рисковете от колаген добавки

Въпреки че има редица ползи на колаген добавки, някои случаи на алергични реакции също са били докладвани. Страничните ефекти могат да варират според колаген добавка лечение прилаган на лицето. Основната причина за появата на тези болни ефекти е, че тялото отхвърля добавка или ако в overzealous начин, отделните отнема повече от препоръчителната доза.

  • Един от най-честите странични ефекти на колаген таблетки и други добавки е алергична реакция. В този случай физически лица могат да проявят симптоми като изригване на кожни обриви, гадене индуцираната повръщане, затруднение в дишането, спад в кръвното налягане и кожни язви.
  • Някои хора също могат да страдат от храни, чувствителност, особено ако те са на устни колаген добавки. Тъй като много от колаген добавки са направени от пиле или крава продукти, лица на хапчета са склонни да развие чувствителност към определени храни.
  • Колаген таблетки да оставите чувство на лош вкус в устата. Продължителна употреба на хапчета може да доведе до образуването на покритие върху езика, който може да промени вкуса и оставя лош дъх.
  • Инжектиране на колаген също има своя дял от рисковете. На мястото на инжектиране може да се зарази ако спринцовката не е стерилна. Кожата и синини пигментация, която може да продължи повече от една седмица се наблюдава на мястото на инжектиране. Постоянни белези може да възникне в някои случаи, ако синините не се лекува своевременно.
  • Друго тежко усложнение на колаген е появата на некроза на кожата. Това е сериозно състояние, където има недостатъчно кръвоснабдяване на тъканите, което води до lopsided поглед. Контурите на лицето и кожата твърдост може да пострада. В екстремни случаи клетките загине при липса на правилното кръвообращение.
  • Хората, страдащи от автоимунни заболявания строго трябва да избягвате като колаген добавки във всякаква форма. Това важи специално за хора, страдащи от херпес симплекс. Тялото го третира като чуждо вещество и е склонна да го отхвърли, което води до алергична реакция, наблюдавана като подуване на лицето и крайниците.
  • Други усложнения на колаген добавки включват необичайната ритъм на сърцето, запек, генерализирана тялото слабост, хиперкалциемия, мускулни болки и болки в ставите и др.

Практикуващия лекар определя дозата на притурката за колаген, въз основа на изискването на индивида. Той винаги е по-добре да се консултирате със специалист Когато приемате добавки за дефицит или заболяване.

Щракнете тук, за да купуват колаген добавка