» » екстракт от Гарциния Камбоджа добавка

екстракт от Гарциния Камбоджа добавка

Екстракт от Гарциния Камбоджа може да ви помогне да губят тегло в редица начини. Първо е известно за увеличаване на нивата на серотонин в мозъка. За тези, които не знаят серотонин е много важно за вашето настроение. Това може да помогне емоционална консуматори от binging докато чувство надолу.

HCA също помага за подтискане апетита ви като ви държи по-пълно за по-дълго, ще не само горят повече калории, но също имат защитните сили да постигне целите си загуба на тегло. Гарциния Камбоджа е един повече имот, който е оставил тегло загуба Общността безмълвен.

Гарциния Камбоджа има силата да сериозно пречи на процеса на производство на мазнини. Той прави това чрез потискане на ензим, наречен цитрат lyase. Този ензим е отговорен за превръщането на въглехидратите в мазнини за съхранение.

Щракнете тук, за да купуват Гарциния Камбоджа добавка

Какво е Гарциния Камбоджа?

екстракт от Гарциния Камбоджа добавкаПлодът Гарциния Камбоджа е бил само по-малко популярни братовчед на модерния плодове, мангостан. Но сега, хранителни добавки, съдържащи Гарциния Камбоджа екстракт са станали ярост, изтъквани за тяхната предполагаемата способност да ограничи апетита и да се спре наддаване на тегло.

Gambooge плодове, известен също като Малабар Тамаринд, расте в Югозападна Индия, Мианмар и Индонезия. Узрява червено или жълтеникава плод с размерите на портокал, но наподобяваща формата на тиква.

Хората отдавна използват сушени gambooge кори за лютеница или къри, а понякога и като помощно средство за стомашни проблеми. Но в края на 1960, учените идентифицира дадено вещество в кората на плода се нарича лимонената киселина, или HCA, която има някои потенциално привлекателни качества.

Някои изследвания са показали, че HCA спира един ензим, който превръща захар в мазнини, каза Катрин Улбрихт, старши фармацевт в Massachusetts General Hospital в Бостън и съосновател на естествени стандартни изследвания сътрудничество, което преглед доказателства на билки и добавки.

Екстракт от плодове, които могат да пречат на тялото производство на мазнини? Жалбата е очевидна. Въпреки това добри резултати в епруветки не винаги превод на цяла човек.

Щракнете тук, за да купуват Гарциния Камбоджа добавка

Гарциния Камбоджа работи?

Някои проучвания казват HCA творби, а някои казват, че това не е така. Проучванията при животни на HCA показа, че мишки, като веществото яде по-малко, губят тегло и произвежда по-малко мазнини от захар.

Изследвания върху хора имаше повече противоречиви резултати. Една отслабване Пробен показа няма разлика между хората, които взеха Гарциния Камбоджа и тези, които взеха едно плацебо хапче. Други опити свързани HCA със загуба на тегло и здравословен кръвните нива на липидите (липидите са мазнини).

Освен това, добре проектирани клиничните изпитвания са необходими преди направени категорични заключения могат да бъдат направени, каза на Улбрихт.

Ако една фармацевтична компания иска да продаде HCA като наркотик, компанията ще трябва да намерят по-силни доказателства че веществото работи, идващи от-добре проектирани клинични изпитвания. Без тези данни HCA няма да мине одобрение на САЩ по храните и лекарствата, Улбрихт каза. Но FDA не поставя химикали се продават като хранителни добавки при една и съща тежестта на доказване като фармацевтични продукти. В действителност допълнение производителите само трябва да правят продуктите си безопасно да яде и отговорно да ги обозначават.

Въпреки популярността на Гарциния Камбоджа, е трудно да следите колко ефективни добавки, съдържащи се.

Подготовка на продуктите може да варира от производители и от партида до партида в рамките на един производител, каза Улбрихт. Това го прави трудно да сравните една марка към друга или дори да се измери въздействието на една марка.

Щракнете тук, за да купуват Гарциния Камбоджа добавка

Безопасно ли е Гарциния Камбоджа?

Хората естествено безопасно могат да ядат плодове. И клиничните изпитвания са показали, че е безопасно да предприемат Гарциния Камбоджа екстракт от уста-най-малко 12 седмици, продължителността на обучението.

Но се повишено внимание. Гарциния Камбоджа е странични ефекти – това може да намали кръвната захар на човек, така че тя може да взаимодейства с диабет лечение. Плодът не е проучвано адекватно в бременни жени или жени, които кърмят. И Гарциния Камбоджа може да бъде проблем за пациенти с болестта на Алцхаймер или други форми на деменция, Улбрихт каза.

През 2009 г. FDA издаде предупреждение безопасност след получаване на повече от 20 отчетите на тежки реакции, включително увреждане на черния дроб, при хора в допълнението Hydroxycut. По това време Hydroxycut съдържа екстракт от Гарциния Камбоджа и други съединения, включително хром полиникотинат и Gymnema sylvestre екстракт.

Улбрихт каза, не е ясно дали екстракта от Гарциния Камбоджа причинява увреждане на черния дроб.

Долната линия е, че хората трябва да разкажат на своите лекари преди да опитате нова добавка, включително Гарциния Камбоджа и HCA, каза тя.

Щракнете тук, за да купуват Гарциния Камбоджа добавка

екстракт от Гарциния Камбоджа добавка