» » κολλαγόνο συμπληρώματα για δέρμα

κολλαγόνο συμπληρώματα για δέρμα

Κολλαγόνο συμπληρώματα είναι συχνά προωθείται ως αντι-γήρανσης προϊόντα που βοηθούν να βελτιώσουν το δέρμα. Μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο συνδετικών ιστών σε όλο το σώμα σας, το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό συστατικό του δέρματός σας. Καθώς γερνάτε, το εσωτερικό στρώμα του δέρματός σας χάνει κολλαγόνου και ως αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο ελαστικό και σταθερή και περισσότερο ευάλωτα σε βλάβες.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς ότι κολλαγόνο συμπληρώματα μπορούν να αποκαταστήσουν κολλαγόνο και να αντιστραφεί η διαδικασία γήρανσης, υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων ότι το κολλαγόνο συμπληρώματα μπορούν να επωφεληθούν το δέρμα σας.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε κολλαγόνο συμπλήρωμα

Οφέλη για την υγεία των συμπληρωμάτων κολλαγόνου:

κολλαγόνο συμπληρώματα για δέρμαΜέχρι σήμερα, πολύ λίγες μελέτες έχουν δοκιμαστεί τις επιπτώσεις στην υγεία των συμπληρωμάτων κολλαγόνου. Εδώ είναι μερικά συμπεράσματα από την διαθέσιμη έρευνα:

1. Οστική υγεία

Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Maturitas, ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κολλαγόνο συμπληρώματα απέτυχε να βελτιώσουν την υγεία των οστών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Για τη μελέτη, 71 γυναίκες με οστεοπενία ορίστηκαν να λάβει είτε υδρολυμένο κολλαγόνο συμπληρώματα ή εικονικό φάρμακο κάθε ημέρα για 24 εβδομάδες.

Αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το κολλαγόνο συμπληρώματα δεν παρήγαγαν οποιεσδήποτε επιπτώσεις στο μεταβολισμό των οστών.

2. Το σώμα σύνθεση

Λαμβάνοντας υδρολυμένο κολλαγόνο συμπληρώματα μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση άπαχο σώμα μάζας στις ηλικιωμένες γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 στην Εφημερίδα της η Αμερικανική Διαιτητικής Ένωσης. Η μελέτη συμμετείχαν εννέα υγιείς ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίοι είχαν υδρολυμένο κολλαγόνο συμπληρώματα για 15 ημέρες.

Κοινές χρήσεις για το κολλαγόνο συμπληρώματα

Μερικοί υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι το κολλαγόνο συμπληρώματα προσφέρει μια σειρά από οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της:

  • βελτίωση της δέρμα, μαλλιά και τα νύχια
  • καλύτερη υγεία των ματιών
  • προστασία από τις καρδιακές παθήσεις
  • ενισχυμένη αθλητική απόδοση
  • ανθεκτικότερα οστά
Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε κολλαγόνο συμπλήρωμα

Πρόσθετες μορφές κολλαγόνο:

1. Υδρολυμένο κολλαγόνο

Υδρολυμένο κολλαγόνο είναι μια ουσία που παράγεται από διασπά το κολλαγόνο που προέρχεται από οστά ζώων ή/και των συνδετικών ιστών. Αναλύεται το κολλαγόνο μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υδρόλυση, που περιλαμβάνει την αποσύνθεση των ενώσεων από αντίδραση με μόρια νερού. Πολλά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο, όπως κολλαγόνο συμπληρώματα ή κολλαγονούχες ομορφιά προϊόντα περιέχουν υδρολυμένο κολλαγόνο.

2. Ενέσεις κολλαγόνου

Αναφέρεται ως ένα «πλήρωσης», ένας τύπος καλλυντική διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση ορισμένων ουσιών προκειμένου να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης στο δέρμα (όπως λεπτές γραμμές). Poly-L-γαλακτικό οξύ υλικά πληρώσεως, για παράδειγμα, βοηθούν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης από τόνωση παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Αν και τα υλικά πληρώσεως είναι γενικά θεωρείται ασφαλής, μπορούν μερικές φορές να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως αποχρωματισμός του δέρματος και αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της αντι-γήρανσης από τις διαδικασίες αυτές είναι προσωρινές και απαιτούν επανάληψη θεραπείες για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα.

3. Το κολλαγόνο κρέμες

Επί του παρόντος, υπάρχει μια έλλειψη επιστημονικών στοιχείων για τα αποτελέσματα της αντι-γήρανση κρέμες, λοσιόν ή άλλα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν κολλαγόνο. Ωστόσο, η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η εφαρμογή DHEA στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και να βοηθήσει να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης. Δεδομένου ότι το εύρημα αυτό έχει ακόμη να δοκιμαστεί σε μεγάλες κλινικές δοκιμές, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν από τη χρησιμοποίηση των προϊόντων φροντίδας του δέρματος με βάση το DHEA.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε κολλαγόνο συμπλήρωμα

Χρήση συμπληρωμάτων κολλαγόνου

Εάν εξετάζετε τη χρήση συμπληρωμάτων κολλαγόνου για αντι-γήρανσης σκοπούς ή για θεραπεία της μια χρόνια κατάσταση, Συζητήστε με το γιατρό σας πριν από την έναρξη σας σχήμα συμπλήρωμα.

κολλαγόνο συμπληρώματα για δέρμα